Livskarriäristerna - om millenniegenerationen på arbetsplatsen

Den här generationen är livskarriärister, ständigt på jakt efter utveckling. Att vara framgångsrik handlar inte om titlar, lön eller vilken bil man kör. Det handlar om att göra det man brinner för och att kunna utvecklas, både i privatlivet och på jobbet.

DEN TYPISKA LIVSKARRIÄRISTEN

Torsdag. Yasmin tar tidig lunch och stressar iväg till yogaklassen. Hon måste träna på dagen, minst en gång i veckan, annars hinner hon helt enkelt inte med. Direkt efter jobbet väntar en after work med vännerna och sen ska hon och Filip ta en välförtjänt lugn kväll – ”dumplings och seriemaraton tills vi däckar i soffan”.

Niklas har valt att jobba hemma. Måste jobba effektivt några timmar innan han ska plocka upp minsta dottern på förskolan. Man vill ju inte att hon ska vara kvar sist. Lunchen äter han medan han scrollar igenom senaste nyheterna på läsplattan. Ikväll väntar logistikutmaningar, när frun är på affärsresa och barnen har både fotbollsträning och dans. Efter läggningarna ska han lägga sista handen vid presentationen till morgondagens kundmöte. Vid tiosnåret hoppas han få koppla av vid datorn en stund. Kanske kan han göra en rejäl pokervinst ikväll?

Det kan låta klyschigt, men det här är två typiska representanter för millenniegenerationen. De är mellan 20-34 år, mitt i självförverkligandet, mitt i familjeskapandet, mitt i karriärbyggandet. Tiden snurrar fort och mitt i det vill vi att de ska välja oss – satsa på en framtid i just vårt företag.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

Mer läsning: Livskarriäristerna - om millenniegenerationen på arbetsplatsen

Handelskammarens nya undersökning Livskarriäristerna, visar att yngre har helt andra förväntningar på sin arbetsplats än äldre generationer. Är deras krav orimligt höga eller ser vi tecken på en ny arbetslinje där livet, istället för karriären, kommer först? Vill ert företag ha en dragning, vår kollega Åsa Vikner hjälper gärna till.