Almedalen 2023

Äntligen är det dags för Almedalsveckan. Den 28 juni har vi en fullspäckad dag tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren och Handelskammaren Jönköpings län - En arena för södra Sveriges näringsliv.

Återigen öppnar portarna för Almedalsveckan med partiledartal, debatter och kunskapshöjande seminarier runt om i Visby. Tillsammans är vi där för att säkerställa att avgörande näringslivsfrågor hamnar högt på politikernas agenda. 

VÄLKOMMEN TILL MELLANGATAN 27 I VISBY

Samtliga seminarier arrangeras på Mellangatan 27. Varmt välkommen att besöka våra seminarier eller kom förbi och diskutera näringslivsfrågor med oss. Vi har flera av våra politiska experter på plats under Almedalsveckan.

 

Program onsdag 28 juni

  • Grön omställning i södra Sverige - var god dröj

   Ämne: Energi, Hållbarhet
   Arrangör: Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren, Handelskammaren i Jönköpings län
    
   Världen ställer om men Sverige tappar fart. Elektrifieringen är avgörande för klimatmålen, men utbyggnaden av svenskt elnät har blivit en flaskhals som förhalar näringslivets omställning. Mer fossilfri el vilket kräver mer produktion och överföringskapacitet – var finns de hållbara planerna?
   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Jakten på kompetens – utmaningen ökar

   Ämne: Näringsliv, Sysselsättning/arbetsmarknad
   Arrangör: Västsvenska Handelskammaren, Sydsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren, Handelskammaren Jönköpings län
    
   Trots osäker konjunktur och omvärld är tillgången till rätt kompetens den största utmaningen för näringslivet. Vi behöver jobba med bredd och spets. Företagen har sitt ansvar. Svensk politik har sitt och behöver skapa rätt förutsättningar för fler att bli redo för det som näringslivet efterfrågar.
   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Vad sa stadsministern?

   Ämne: Partiets halvdag, Näringsliv

   Arrangör: Östsvenska Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Handelskammaren i Jönköpings län

   Vad sa statsministern – och vad sa han inte? Var låg tyngdpunkterna och vilka förväntningar kan vi ha på regeringens politik framåt baserat på talet?

    

   Medverkande:

   Widar Andersson, Politisk redaktör, Folkbladet
   Sofia Nerbrand, Politisk redaktör, Kristianstadsbladet
   Malin Lernfelt, Chefredaktör, Liberala Nyhetsbyrån

    

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Sätt Sverige på rätt spår med ny järnväg

   Ämne: Infrastruktur/kommunikationer

   Arrangör: Sydsvenska Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren, Handelskammaren Jönköpings län

   I Europa investeras stora summor i ny modern järnväg. Sverige går i motsatt riktning och avbryter sådana satsningar och prioriterar istället underhåll och storstadsnära pendling. Hur undviker vi att Götaland blir en flaskhals för gods- och persontransporter mellan norra Sverige och kontinenten?

    

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Se klimatmöjligheterna i stadsutveckling

   Ämne: Hållbarhet, Byggande

   Arrangör: Västsvenska Handelskammaren

   Sveriges nyindustrialisering innebär en accelererad tillväxt i flera av landets kommuner. Normer för hur vi stadsutvecklar är i förändring och samhällsutvecklingen väcker samtidigt behov av nya transportlösningar. Hur kan våra tillväxtregioner utvecklas hållbart?

    

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Styrelsen – maktarena eller värdeskapare?

   Ämne: Jämställdhet, Näringsliv

   Arrangör: Västsvenska Handelskammaren, Sydsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren, Handelskammaren i Jönköpings län

   Forskning visar att en bolagsstyrelse präglad av jämställdhet och mångfald fattar bättre beslut och är mer kreativ samt innovativ än en homogen motsvarighet. Samtidigt går utvecklingen mot jämställda styrelser långsamt. För att stärka svenska företag krävs därför samlade krafttag och förändring.

    

   Visa mer Fill 1 Copy 2

vÅR MÖTESPLATS i Almedalen

Var:
Mellangatan 27, Visby
Hitta hit