Årets UF-lärare 2018

Bella Gillenäng, lärare på Mimers Hus gymnasium i Kungälv, är Årets Lärare i Ung Företagsamhet Göteborgsregionen. Det stod klart under måndagens prisutdelning vid invigningen av Ung Företagsamhetsmässan.

Med gränsöverskridande arbete stärker läraren engagemanget för entreprenörskap, inte bara hos eleverna på den egna skolan, utan i hela kommunen lyder motiveringen. 

– Det känns fantastiskt, men man vinner inte ensam, vi vinner tillsammans lärare, elever, UF. Det här har vi gjort ihop, säger den stolta vinnaren Bella Gillenäng under UF-galans prisutdelning

Delade ut priset gjorde juryordföranden Åsa Vikner, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Västsvenska Handelskammaren, som haft värdskapet för UF-mässans prisutdelning sex år i rad.

– Vi vill visa vår uppskattning för de enastående lärarinsatserna, inspirera och sprida goda exempel. Därför delar vi ut priset till Årets Lärare i Ung Företagsamhet. Vi vill också lyfta fram lärarnas viktiga arbete med att väcka gnistan för entreprenörskap och företagande hos unga, det stärker framtidens näringsliv, säger Åsa Vikner.

Årets vinnare: Bella Gillenäng, Mimers Hus gymnasium.

Finalisterna har intervjuats av en jury bestående av ledare i västsvenska företag och skolorganisationer. Priset som Årets Lärare är en av flera kategorier som belönas på UF-mässan varje år. Förutom äran, vinner Bella Gillenäng en resa till SM i ung Företagsamhet där han tävlar mot andra lärare i landet.

JURYNS MOTIVERING

Med stort driv stärker denna lärare engagemanget för entreprenörskap, inte bara för eleverna och den egna skolan utan också i kommunen. På ett systematiskt och inspirerande sätt sprids och utvecklas utbildningsformen i hennes regi. Årets UF-lärare arbetar gränsöverskridande och tar vara på möjligheter som bidrar till att stärka Ung Företagsamhet och morgondagens näringsliv.

FINALISTER I ”ÅRETS UF-LÄRARE 2018”

Fredrik Björnander - Göteborgs Högre Samskola
Carol Schultze – Katrinelundsgymnasiet
Rickard Vennström – Nösnäsgymnasiet
Christina Gendenberg – Hvitfeldtska gymnasiet
Bella Gillenäng – Mimers Hus gymnasium

JURYMEDLEMMAR 2018

Linda Mickelsson, Stena
Annica Ljungberg, XLNT Communication
Fredrik Nicklasson, CEVT
Jonas Franzen, GR Göteborgsregionens kommunalförbund
Nicklas Simonsson, Göteborgs stad
Åsa Vikner, juryordförande, Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren företräder över 2800 medlemsföretag genom att påverka politiska beslut inom fem områden som våra medlemsföretag upplever är viktigast för ett företags framgång. Vill du veta mer om vårt arbete inom kompetensförsörjning, kontakta vår kollega Åsa Vikner.

LÄS MER OM MEDLEMSKAP