Här är årets lärare i Ung Företagsamhet

Ronnie Johansson, lärare på Teknikcollege i Stenungsund, är Årets Lärare i Ung Företagsamhet Göteborgsregionen. Det stod klart under måndagens prisutdelning vid invigningen av Ung Företagsamhetsmässan. Med stort engagemang för sina elever och deras företag bidrar denna lärare till att utveckla morgondagens näringsliv lyder motiveringen.

– Vi har kört hårt i fem år nu. Vi lärare ska inte stå i centrum – det är elevernas roll. Men det är en stor ära, jag vill tacka alla goa elever och min kollega Kenneth. Det här är ett kvitto på att vi gör något bra, säger den stolta vinnaren Ronnie Johansson under UF-galans prisutdelning och fortsätter:

– Här skapar eleverna något eget, lär sig samarbeta, lösa problem och sedan presentera det. Det är alla stegen. Det är svårt att få till med en redovisning framme vid tavlan i en teorisal.

Delade ut priset gjorde juryordföranden Stina Olén, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Västsvenska Handelskammaren, som haft värdskapet för UF-mässans prisutdelning fem år i rad.

– Vi vill lyfta fram de enastående lärarinsatserna, inspirera och sprida goda exempel. Därför delar vi ut priset till Årets Lärare i Ung Företagsamhet. Vi vill också uppmärksamma lärarnas arbete med att odla Västsveriges framtida entreprenörer och företagsledare, det är ett viktigt arbete, säger Stina Olén:

– Det handlar om att stärka de unga entreprenörernas självförtroende och mod – oavsett vad de företar sig så är det en ovärderlig erfarenhet.

Finalisterna har intervjuas av en jury bestående av ledare i västsvenska företag och skolorganisationer. Priset som Årets Lärare är en av flera kategorier som belönas på UF-mässan varje år. Förutom äran, vinner Ronnie Johansson en resa till SM i ung Företagsamhet där han tävlar mot andra lärare i landet.

Juryns motivering

Med stort engagemang för sina elever och deras företag bidrar denna lärare till att utveckla morgondagens näringsliv. Läraren sätter elevens motivation i främsta rummet, men uppvisar också stort driv att utveckla och kvalitetssäkra utbildningen. Årets UF-lärare bidrar till att höja ambitionerna hos såväl sina elever som sin skola.

Finalister i ”Årets UF-lärare 2017”

David Bjerhem - Mimers Hus gymnasium
Ronnie Johansson - Teknikcollege Stenungsund
Olle Munkberg - Hvitfeldtska gymnasiet
Fredrik Björnander - Göteborgs Högre Samskola
Malin Ternestedt - Katrinelundsgymnasiet

Jurymedlemmar 2017

Annica Ljungberg, XLNT Communication
Fredrik Nicklasson, CEVT
Linda Ostensson, Ung Företagsamhet
Sofia Larsson, GR Göteborgsregionens kommunalförbund
Stina Olén – juryordförande, Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren företräder över 2800 medlemsföretag genom att påverka politiska beslut inom fem områden som våra medlemsföretag upplever är viktigast för ett företags framgång. Dessa är industripolitik, infrastruktur, kompetensförsörjning, lokalt företagsklimat och stadsutveckling.

LÄS MER OM MEDLEMSKAP