Guide: Så bygger du en bra styrelse till företaget

Styrelsen sätter verksamhetens övergripande strategi. Rätt sammansatt kan den ta ditt företag till nya nivåer, men är förutsättningarna fel riskerar den att bli en bromskloss för verksamheten.

–  Det största misstaget många gör när de tar in styrelseledamöter är att inte rekrytera efter det som matchar företagets plan framåt. Man sitter fast i historien eller rekryterar ett löpsedelsnamn som man hoppas ska ge nya affärer, när man istället borde fokusera på vart företaget är på väg och vilka kompetenser man behöver för att klara den resan, säger Sophie Persson, expert på styrelsefrågor.

- Styrelsen sätter den övergripande strategiska inriktningen tillsammans med vd. Men guidar också hela verksamheten så att man lägger fokus på rätt saker. Är inte styrelsen tydlig här, riskerar den att bli en hämsko, säger Sophie Persson.

Här guidar hon oss till den perfekta styrelsen.

1. Är tiden den rätta?

Att ha en styrelse är ett lagstadgat krav för aktiebolag. För mindre företag är det vanligt att ta in nära vänner eller familj under uppstartsåren, men när företaget växer är det inte sällan banken eller revisorn stöter på om att det nu kan vara dags att etablera en riktig styrelse.

– En riktig styrelse innebär visserligen inte att man måste ta in externa ledamöter, men man ser otvetydigt i olika undersökningar att externa ledamöter har en propellereffekt på prestationen i ett bolag. Därför kan det också vara dags att ta in en styrelse eller ny kompetens i styrelsen när man känner att man nått ett glastak i företagets utveckling, säger Sophie Persson.

Läs mer: Tre tips för dig som ska ta in en extern vd

Ett sådant glastak kan nås redan vid en omsättning på 25 miljoner kronor för ett tjänsteföretag, medan det för tillverkande bolag brukar inträffa först kring 75 miljoner.

– Glastaken kommer vid jämna mellanrum. När du väl har en styrelse så är det deras uppgift att se sig i spegeln och avgöra hur vi ska ta oss vidare. Det är dock alltid försent att ta in en styrelse när kassan är tom och krisen total. Leta i sådana fall åtminstone efter ledamöter som är bra på att städa, och inte på att få företag att växa.

2. Var hittar vi ledamöter?

Att hitta rätt ledamöter kräver både tid och engagemang. Och här finns många vägar att gå. Ett sätt är börja med att höra sig för hos de som utbildar styrelseledamöter, så som till oss på Västsvenska Handelskammaren, eller att gå via en rekryterare.

– Man kan också titta på de som redan jobbar i styrelser eller söka på LinkedIn. Men då får man skilja på de som har styrelseuppdraget som ett tillägg och det som har det som yrke. En professionell styrelseledamot förväntas ha multipel erfarenhet av olika styrelser och faser, säger Sophie Persson.

När vi har hittat några lämpliga kandidater är det dags att fördjupa sig deras kompetens. Hur ser deras CV ut? Vad vill de jobba med? Och viktigast av allt, matchar det just ert företags resa framåt?

Läs mer: Farberger; Jag trodde jag hade koll på jämställdhet

3. Hur får vi en bra sammansättning?

En idealisk styrelse består av mellan 5 till 9 ledamöter. Tillräckligt få för att känna individuellt ansvar, och tillräckligt många för att ha ett dynamiskt arbete. Men hur får vi den perfekta sammansättningen? Här är Sophie Perssons bästa råd:

  • Mixa kompetenser som matchar er resa framåt. Vart är företaget på väg och vilka kompetenser behöver vi för att möta framtiden? Ska vi till exempel etablera en produktionsenhet i Indien försöker vi få in någon med den erfarenheten. Riskerar digitaliseringsvågen att ställa hela vår affär på ända, då tar vi in någon som kan hjälpa oss att ta ett omtag.

  • Förena personer som är för olika för att umgås privat. Tvärtemot vad man tänker är olika personligheter att föredra för att skapa en gnista i styrelsen. Det är dock viktigt att de kan enas kring syftet och uppdraget att arbeta för bolagets bästa.

  • Välj de som är beredda att jobba förtroendefullt med andra. Idag bygger många av våra relationer på förtroende. Det räcker inte med att du är bra, du måste skapa ett förtroende för att andra ska vilja jobba med dig som bolag. Det är då du får hållbara affärsrelationer. Därför blir det också avgörande om individen har en förmåga att skapa tillit omkring sig.
ÄR DU REDO FÖR NÄSTA STEG I DITT STYRELSEARBETE?

Vi arbetar för ett Västsverige i världsklass, där kompetenta styrelseledamöter stärker regionens näringsliv och framtid. Ditt jobb som styrelseledamot är en avgörande del av den visionen – därför erbjuder vi dig en utbildning som ger dig en fullgod kunskap om styrelsens ansvar och arbetssätt. 

se vårt STYRELSEutbud