Knäck kulturkoden och lyckas internationellt

Ska du på en affärsresa till Frankrike, träffa distributörer i Japan, eller ha skypekonferens med Turkiet? Att ha koll på rådande affärskultur är en avgörande faktor för hur din affär kommer att lyckas.

På Handelskammaren hjälper vi dig att säkra din affär internationellt.

Att olika nationer har olika spelregler för att göra affärer är inget nytt. Ändå underskattas det ofta när företag ger sig ut på nya internationella marknader.

– 90 procent av alla internationella sammanslagningar som misslyckas gör det på grund av kulturella skillnader. Därför gäller det att vara väl insatt i vilka seder och spelregler som gäller i det land man väljer att göra affärer med, säger Jesper Öhrn, chef för internationell affärsutveckling på Västsvenska Handelskammaren.

I den här filmen intervjuar han Charlotta Brynger, internationell utbildare på Cueme, om var de vanligaste kulturkrockarna i affärer uppstår och hur du undviker dem.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

BEHÖVER DU HJÄLP MED DIN INTERNATIONELLA AFFÄR?

Är ditt företag på väg att etablera sig på en ny marknad, har en specifik situation att hantera eller ett viktigt möte att förbereda med en internationell part? På Västsvenska Handelskammaren har vi lång erfarenhet av internationella affärer och ett globalt nätverk av marknadsexperter, som hjälper dig att säkra din affär.

för dig med internationella affärer