Kundcase partnersökning med precision

Så hjälpte vi Sjuhäradsföretaget Finepart Sweden AB att hitta en säljpartner i Storbritannien.

Efter att Fineparts vd varit hos oss på seminariet ‘Market Update UK’ valde företaget att anlita vår kompetens inom internationell affärsutveckling, samtidigt som Finepart blev medlemmar i Västsvenska Handelskammaren.

Christian Öjmertz, vd Finepart och Arthur Turner, vd Rainford Precision.

Såhär sägerJenny Ståhlbom, Sales and Marketing manager, om samarbetet: “Västsvenska Handelskammaren har den kunskap och det lokala nätverk som vi saknade.”

Finepart Sweden AB i Bollebygd utvecklar och säljer vattenskärningsmaskiner som används för precisionstillverkning av finmekanik.

BEHOV

Önskemålet var att hitta en partner i Storbritannien med etablerade kontakter och lång erfarenhet inom flyg- och rymdindustrin samt närliggande industrisektorer.

LÖSNING

Utifrån Fineparts önskade kravprofil kartlade Västsvenska Handelskammaren ett femtontal företag i regionen Midlands, som Finepart sedan kontaktade.

RESULTAT

Finepart skrev avtal med Rainford Precision som var ett av de företag Västsvenska Handelskammaren identifierat – och samtidigt fick man då Irland på köpet:

"Vi har tecknat avtal med Rainford Precision som agentur för Storbritannien och Irland. De känns väldigt seriösa och vi är nu nöjda med att ha valt varandra”, säger Jenny Ståhlbompå Finepart.

Behöver du hjälp med internationella affärer? Vi på team internationell affärsutveckling ger dig assistans i alla delar av en utlandsaffär.