Vi satsar på online learning

I oktober lanserar vi vår första online kurs. Den efterfrågade kursen i Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor digitaliseras med start den 15 oktober.

Föreläsare är vår expert Peter Hellman som har lång och gedigen erfarenhet av att leda allmänna och företagsanpassade kurser som innefattar export- och importhantering.

Med online learning når vi fler företag utanför Göteborgsregionen

Leder arbetet för att digitalisera våra kurser gör vår kollega Anette Antonsson.

Hej Anette! Varför satsar Handelskammaren på att digitalisera sina kurser?

"– Vi vill kunna erbjuda våra kunder möjligheten till kompetensutveckling när och var de vill. De får möjlighet att dela upp kursen som de vill och kan pausa när som helst. Med online learning når vi fler företag utanför Göteborgsregionen, de slipper dessutom restid och reskostnader, säger Anette Antonsson, ansvarig för digitalt lärande på Västsvenska Handelskammaren."

Vem borde gå kursen?

"– Kunderna är alla som är med och påverkar en export eller en importaffär, och i synnerhet säljare, inköpare. Oftast är det logistikpersonalen som går dvs. specialisterna som behöver rätta till misstagen som säljarna och inköparna gör. Den senare gruppen vill gärna inte erkänna att dom har brister inom området. Det är även en intressant kurs för ekonomen på bolaget som kan se varför utfallet inte blir enligt prognos på grund av dålig affär av säljaren.

Hemligheten, lösningen är att man har en optimal kombination av betalnings, leverans och försäkringsvillkor. Ett exempel är att  fel leveransvillkor som t.ex. DDP kan generera oförutsedda kostnader som moms i köparens land.

En korrekt kombination av dessa delar ger förutsägbarhet och säkerhet samt förväntad intäkt för bolaget. Korrekt kombination fungerar som en riskminimering i en internationell affär, säger vår expert Peter Hellman."

Jag vill läsa mer om kursen

Kontakta gärna vår kollega Anette Antonsson om du har några frågor kring vår online kurs.