Har du koll på konsekvenserna?

De villkor du väljer för leverans, försäkring och betalning påverkar ditt företags affärer och lönsamhet på många sätt. Nu kan du lära dig hur du kombinerar dessa på bästa sätt – online.

Äntligen är det möjligt att läsa vår populära grundkurs i Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor online. Innehållet är detsamma, men du väljer själv var och när på dagen du vill läsa. Allt kursmaterial finns tillgängligt via vår läroplattform, där du får personlig feedback från lärare och kurskamrater.

Med online learning når vi fler företag utanför Göteborgsregionen

Föreläsare är vår expert Peter Hellman, som även håller i kursen när den ges på plats på Västsvenska Handelskammaren. Peter har lång och gedigen erfarenhet av att leda allmänna och företagsanpassade kurser som innefattar export- och importhantering.

Flexibelt lärande

Anette Antonsson är utbildningsansvarig på Västsvenska Handelskammaren. Så här säger hon om varför vi nu satsar på att digitialisera våra kurser:

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder möjligheten till kompetensutveckling när och var de vill. De får möjlighet att dela upp kursen som de vill och kan pausa när som helst. Med online learning når vi fler företag utanför Göteborgsregionen, de slipper dessutom restid och reskostnader.

Optimal kombination

Kursen i Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor vänder sig till alla som är med och påverkar en export eller en importaffär, i synnerhet säljare och inköpare.

– Oftast är det logistikpersonalen som går, det vill säga specialisterna som behöver rätta till misstagen som säljarna och inköparna gör. Den senare gruppen vill gärna inte erkänna att dom har brister inom området. Det är även en intressant kurs för ekonomen på bolaget som kan se varför utfallet inte blir enligt prognos, säger vår expert Peter Hellman.

Lösningen är att man har en optimal kombination av betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor. Ett exempel är att fel leveransvillkor som till exempel DDP kan generera oförutsedda kostnader som moms i köparens land.

– En korrekt kombination av dessa delar ger förutsägbarhet och säkerhet samt förväntad intäkt för bolaget. Korrekt kombination fungerar som en riskminimering i en internationell affär, avslutar Peter Hellman.

Kontakta gärna vår kollega Anette Antonsson om du har några frågor kring vår online-kurs.