Äntligen ett nätverk för unga chefer

Att utbyta erfarenheter med andra chefer är särskilt viktigt tidigt i karriären. Det menar ledarskapskonsulten Kajsa Räftegård. Nu aktuell som samtalsledare för Handelskammarens nya strategigrupp Ung Chef.

– Som ung har du av naturliga skäl inte samma erfarenhet som en senior chef. Det gör att du kan se de utmaningar du ställs inför som antingen lättare eller svårare än vad de egentligen är. Genom att träffa chefer från andra bakgrunder och branscher, så breddar du ditt synsätt och får nya möjligheter till insikt, vilket gör dig mer förberedd för det du kommer att möta i din roll framöver, säger Kajsa Räftegård.

Kajsa Räftegård, ledarskapskonsult, med över 20 års erfarenhet från chefsbefattningar inom HR- och kommunikation.

”Det handlar inte bara om jobb”

Ung Chef är en strategigrupp för personer mellan 25 till 40 år som har verksamhetsansvar, leder personal och sitter i ledningsgrupp. I strategigruppsarbetet diskuteras allt från omvärldsspaning och affärsutveckling till konflikthantering.

– Det kommer att bli intressanta ämnen utifrån det som deltagarna tycker är relevant att diskutera. Jag skulle inte bli förvånad om vi vid sidan om det jobbrelaterade även kommer att diskutera förhållandet mellan jobb och fritid, eller jobb och vänner, vilket hänger tätt ihop. Livet handlar ju inte bara om jobb, säger Kajsa Räftegård.

Och med över 20 års erfarenhet från olika chefsbefattningar inom HR- och kommunikation, borde hon veta. Sedan årsskiftet driver Kajsa Räftegård egen verksamhet och anlitas som konsult inom ledarskapsfrågor och HR-strategi.

Vilka är de viktigaste erfarenheterna du vill förmedla till unga chefer?

– En av dem är att få saker blir bättre av att inte ventileras. Med andra ord, se till att dra nytta av de personer i din omgivning som du har förtroende för och prata med dem. En annan sak är att ställa frågor, lyssna, och vara modig i det. Bara för att du söker stöd i en fråga är du inte okunnig, utan visar tvärtom på stor kunskap och respekt för den, och att du vill lösa den på bästa sätt. De som föranleds att tro att de klarar sig själva är inte de som jag sett som mest framgångsrika under åren.

Vilka är dina förhoppningar med Ung Chef?

– Min förhoppning är att vi ska skapa ett rum där vi vågar dela med oss, mötas och få möjligheter till reflektion. Att vi lyckas skapa en stämning i gruppen som gör att man längtar till nästa tillfälle för att få insikt, inspiration och ett och annat svar.

bli en del av vårt nystartade chefsnätverk: Ung Chef

Nu kan du söka en plats till vår strategigrupp Ung Chef. Ett nätverk för dig som är ledare mellan 25-40 år och är verksamhets- & affärsdrivande, leder personal och sitter i ledningsgruppen. 

jag vill ansöka om en plats


Ansökan till chefsnätverk: ungchef

INTRESSEANMÄLAN TILL CHEFSNÄTVERK: UNG CHEF


Har du personalansvar?


Läs mer om våra  och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår.