Västsvenska Handelskammarens lokal: No18 – En trappa upp på Stockholms centralstation,
Centralplan 15, Stockholm
Ladda ner kalenderhändelse

Konkurrenskraftsdagen

Näringslivet står inför en dramatisk förändring. Vilka områden är särskilt kritiska för att lyckas med den gröna omställningen och stärka näringslivets konkurrenskraft?

Västsverige är Sveriges industriella nav och främsta exportregion. En förutsättning för regionen att fortsätta vara Sveriges motor är att våra företag har rätt förutsättningar att konkurrera på en global marknad.

Den 8:e maj arrangerar Västsvenska Handelskammaren ett nationellt konkurrenskraftsseminarium för att lyfta fram och diskutera vilka strategiska områden som är särskilt kritiska för att lyckas med den industriella gröna omställningen och för att ytterligare stärka näringslivets konkurrenskraft. Satsningar där både politiken, näringslivet och akademin behöver växeldra. 

I samband med seminariet kommer även Västsvenska Handelskammarens nya Konkurrenskraftsrapport att presenteras. Rapporten belyser hur svensk tillväxt och konkurrenskraft stärks med Västsverige som draglok.

På scen

Matti Ahlqvist, Site Executive Director, AstraZeneca Gothenburg
Sara Wallin, VD stiftelsen Chalmers tekniska högskola
Johan Trouvé, VD Västsvenska Handelskammaren

Evenemanget vänder sig till politiker och beslutsfattare.

Arbetar du med nationell politik och vill delta? Varmt välkommen att kontakta Maria Fuxborg, Näringspolitisk chef på Västsvenska Handelskammaren.

 

Västsvenska Handelskammarens lokal: No18 – En trappa upp på Stockholms centralstation

Var:
Centralplan 15, Stockholm