Engagerat ledarskap för välmående företag

Även den mest luttrade vd stöter ibland på personalfrågor som leder till ont i magen. Men inte Jacob Bergström.
– Det finns inte mycket som händer på en arbetsplats som förvånar mig längre.

Han började med personal-programmet och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och jobbade därefter inom HR på flera olika företag innan han för dryga tio år sedan startade och blev vd för företaget HR on Demand.
– Jag har förmodligen sett det mesta som kan hända när det gäller mellanmänskliga relationer och det ger mig en stor trygghet i min roll som vd. Jag vet att oavsett vad som sker så kommer det till slut att ordna sig.

Det ger mig en stor trygghet i min roll som vd

Dessutom har erfarenheten från HR gett honom verktygen att hantera de situationer som uppkommer.
– Jag tänker KTH, känsla, tanke, handling. Vilka känslor och tankar kan ligga bakom en människas beteende, och hur påverkar det beteendet andra personers tankar och känslor? När jag har ringat in det har jag större möjligheter att lösa situationen.

Jacob Bergström, vd HR On Demand.

Och det är just kompetensen att vara människa i vd-rollen som Jacob Bergström tycker är viktigt att lyfta fram i dagens slimmade arbetsliv.
– Självklart är det som vd en grundförutsättning att ha koll på siffrorna, men det är minst lika viktigt att bygga rätt känsla i företaget. Om du har en jättebra idé och en spännande marknad så kommer ändå inget att hända om du inte har människor däremellan som mår bra och kan prestera.

Jacob BergSTRÖMS bästa tips till vd-kollegor

  1. Våga be om hjälp. Att våga visa svaghet är att visa verklig styrka.
  2. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
  3. Bjud på dig själv, med de känslor, styrkor och svagheter det innebär. Om du tittar på riktigt framgångsrika företag visar det sig ofta att det finns något mycket personligt i deras företrädare.

Vi erbjuder tjänster som är av strategisk vikt för att näringslivet ska utvecklas och växa. Hos oss utvecklar du din kompetens, ditt ledarskap och knyter värdefulla kontakter. Vill du veta mer om våra tjänster? 

FÖR DIG I LEDANDE POSITION

Vårt huvudkontor i Göteborg

Var:
Parkgatan 49, Göteborg