Nedräkning Brexit

Så förbereder du företaget

Handelskammaren kan konstatera att många företag fortfarande är dåligt förberedda inför Brexit. Vi reder ut vilka konsekvenser som export- och importföretag kan drabbas av och vilken hjälp som finns att få.

Storbritannien är en av Sveriges största handelspartners och i Västsverige som har en stor exportsektor berörs tusentals företag.​

Den största oron just nu är om utträdet sker i form av en hård eller avtalslös Brexit vilket vore förödande för handeln. Vi på Handelskammaren har organiserat ett flertal träffar sedan omröstningen och har även strategigrupper kopplat till Brexit.

Kommerskollegium: 42 punkter att tänka på inför Brexit

Videon nedan är inspelad på vårt seminarium för medlemmar och svarar på vad du behöver tänka på och vilken hjälp du kan få kopplat till Storbritanniens utträde ur EU.

Medverkar gör Kommerskollegiums Brexitsamordnare Henrik Isakson, Handelskammarens egen tullexpert Peter Hellman och Anders Ekblad, Director, Volvo Group Strategy som enligt egen utsago ”äter Brexit till frukost”. Samtalet leds av Jesper Öhrn, chef internationella avdelningen på Västsvenska Handelskammaren.

Dragningen från Kommerskollegium börjar 17 minuter in i videon.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

VI HJÄLPER DIG MED DIN INTERNATIONELLA AFFÄR

Om du idag handlar med Storbritannien, behöver du se över hela din import- och exportkedja i samband med Brexit. På Handelskammaren hjälper vi dig gärna med rådgivning och utbildning för att stärka din internationella affär.

 För dig med internationella affärer