10 AV VÅRA MEST LÄSTA ARTIKLAR

Västsvenska Handelskammaren uppdaterar dig kontinuerligt om aktuella ämnesområden och spännande nyheter i Västsverige, politiska satsningar, rapporter och debatter som rör västsvenskt näringsliv.

Här har vi samlat tio av våra mest lästa artiklar från det senaste året, som berör allt från ledarskap, AI och digitalisering till satsningar internationellt och spännande nyheter om Västsveriges besöksnäring.

Vill du hålla dig uppdaterad inom aktuella händelser och få inspirerande läsning i din mailinkorg?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

1. SJU AVGÖRANDE EGENSKAPER HOS FRAMTIDENS LEDARE

Framtidens ledare behöver hantera både AI och känslor. Jenny Folkesson, senior rekryteringskonsult på Hammer & Hanborg by Jurek, tipsar om vad chefer bör tänka på under 2024, och varför det är viktigt att se sig själv som version 1.0.

Se de sju egenskaperna hos framtidens ledare

2. SÅ MINSKAR DU STRESSEN PÅ JOBBET

Stress är en tidstjuv som gör oss ineffektiva och mindre smarta. Ledarskapsutvecklare Jeanette Alfredsson förklarar hur hjärnan funkar, och hur företag kan skapa en arbetsvardag som både gör de anställda mer effektiva och får dem att må bättre.

Så minskar du stressen på jobbet

Chefer och ledare.jpg

3. VISIONÄR LEDARE FRÅN EN MANSDOMINERAD BRANSCH

Hon startade sin ledarskapsresa som en av få kvinnor i en mansdominerad bransch. Och mitt under rådande lågkonjunktur valde hon att axla sin första vd-roll. Johanna Hult Rentsch sticker inte under stol med att hon triggas av utmaningar.

Ta del av medlemsporträttet och tre ledarskapstips

4. VÄSTSVERIGES KONKURRENSKRAFT 2024

Sverige har visat på stark utveckling och enorm potential tack vare sin innovationskraft och förmåga att skapa relationer och göra affärer världen över. Västsverige och dess näringsliv spelar en central roll för Sveriges framtid och dess tillväxt.

Läs mer konkurrenskraftsrapporten 2024

Konkurrenskraftsrapporten2024.png

5. POLICY FÖR GENERATIV AI – DÄRFÖR BEHÖVS DEN

Generativ AI har tagit världen med storm. Men ska du implementera den nya tekniken i ditt företag behöver du först ha en policy på plats.

Läs om vikten av en AI-policy

6. NYA WORLD OF VOLVO

Välkommen att kika in i Västsveriges nya upplevelsecenter World of Volvo. Följ med bakom kulisserna till Volvo Cars och Volvo Groups storsatsning, som väntas locka 500 000 besökare till Göteborg.

Läs om nya World of Volvo i Göteborg

7. SELIN OCH STORDALEN OM SATSNINGEN I GÖTEBORG

Mitt under rådande lågkonjunktur invigdes Hotel Draken, Petter Stordalens 13:e hotell i Göteborg. Denna gång i samverkan med Erik Selin från Balderkoncernen. Finns det plats för ännu ett hotell i Göteborg? Vad krävs för att lyckas med affärer i tuffare tider?

Läs om nya satsningen i Göteborg

Erik-Selin-och-Petter-Stordalen-på-Hotel-Draken-Göteborg.jpg

8. MED SIKTE PÅ EN HÅLLBAR TEXTILBRANSCH

De levererar produktmärkning på textilier till arbetskläder för tuffa förhållanden och till mode- och sportvärlden. Samtidigt som ACG Accent växer hoppas de bidra till att göra en bransch, som ofta kan ha stor miljöpåverkan, mer hållbar.

Läs mer om hållbarhetsarbetet i textilbranschen

9. EKONOMISK MJUKLANDNING MED GEOPOLITISKA OROSMOLN

Landets största tillväxt och grön innovation som lockar kompetens. Västsverige visar flera indikationer på en väg ut ur lågkonjunkturen. Samtidigt riskerar årets geopolitik få konsekvenser för Sverige.

Läs mer om faktorer som kan påverka vår ekonomi

10. LÅNGT KVAR TILL JÄMSTÄLLDHET I VÄSTSVENSKA STYRELSER

Forskning tyder på att mångfald i styrelser ger upphov till ökad innovation och bättre resultat. Trots det visar vår senaste undersökning att västsvenska styrelser har långt kvar till verklig jämställdhet.

Läs mer om vikten av jämställda styrelser

Chefer och ledare - utbildning.jpg


SENASTE NYTT FRÅN REDAKTIONEN DIREKT TILL DIN INBOX?

Vill du få tillgång till kommande nyheter och artiklar först av alla? Fyll i din mejladress nedan så får du västsvenska nyheter, inspirerande läsning, inbjudningar och ta del av våra erbjudanden direkt i din inbox. Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev


Ja, jag vill få ert nyhetsbrev!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår .