Hårt slit ledde till framgång för Elitkomposit

Alla företag är ute på en resa. Som handelskammaren är det vårt mål att stötta er, våra medlemsföretag på vägen. I den här filmen berättar Erik Kullgren om hur drömmen om en kajak resulterade i ett specialistföretag inom kompositutveckling.

– Jag drömde om att bygga världens bästa tävlingskajak. Jag jobbade dygnet runt och hade bilen pajat så hade man gått i konkurs. Bara genom att tänka tillbaka på den där tiden, så förstår man vad bra man har det idag, säger Erik Kullgren, en av grundarna till Elitkomposit.

Med nyfikenhet och kamratskap som grund utvecklar Elitkomposit avancerade kompositkomponenter i stora volymer för allt från rymd- till medicinteknikindustrin. Genom att stå fast vid drömmen om eget företag och aldrig ge upp har de idag hela världen som marknad. Men resan dit, har varit långt ifrån enkel.

Läs mer: Rapport - Bilden av industrin

– Att vi är där vi är, beror på att vi gjort en satans massa misstag genom åren. Det är så man lär sig på något vis.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

Elitkomposit är medlemmar i Västsvenska Handelskammaren sedan 2011. Som Handelskammare är vårt mål att stötta dem genom alla faser av deras företagande. Vi ställer frågor, lyssnar var de är på väg, erbjuder tjänster och påverkar politiken, för att de och det västsvenska näringslivet ska fortsätta växa. Tillsammans gör vi Västsverige starkare!

VAR MED OCH GÖR SKILLNAD

Västsvenska Handelskammaren arbetar med politisk påverkan inom en rad olika områden framtagna utifrån det västsvenska näringslivets utmaningar, och med regional tillväxt som mål. Däribland frågor inom kompetensförsörjning, stadsutveckling och infrastruktur. Idag är vi närmare 3 000 medlemmar, men för att kunna göra ännu större skillnad, behöver vi bli fler.

Läs mer om medlemskap