Framtiden för svensk export i osäkra tider

Som en liten stark exportnation är Sverige beroende av en öppen, fri handel. Vi träffade utrikeshandelsminister Anna Hallberg och Robert Bergqvist, senior ekonom på SEB, för att höra mer om framtiden för svensk export.

Anna Hallberg och Robert Bergqvist var två av talarna under Internationella Handelsdagen i Göteborg den 4 maj. Här lyftes bland annat hur handeln påverkas av kriget i Ukraina och störningar i värdekedjorna, men också de svenska exportföretagens konkurrenskraft och flexibilitet. 

Vi passade på att ställa några korta frågor.

Två frågor till Anna Hallberg

Vad ser Sveriges utrikeshandelsminister Anna Hallberg som mest avgörande för en framgångsrik svensk export? Och hur kommenterar hon de rykten som hävdar globaliseringens död? Jesper Öhrn, chef för internationell handel på Västsvenska Handelskammaren, tar reda på svaren.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

Intervju Robert Bergqvist

Företagens redan komplexa värde- och distributionskedjor har under senare tid försvårats av pandemi, containerbrist och nu krig i Europa. Här ger Robert Bergqvist sin bild av hur situationen kommer att utvecklas framöver, samt siar om framtida utmaningar och möjligheter för svensk handel.

Info från Västsvenska Handelskammaren

Du måste godkänna cookies för marknadsföring för vår webblats för att se filmen.

BEHÖVER DU HJÄLP MED DIN INTERNATIONELLA AFFÄR?

Är ditt företag på väg att etablera sig på en ny marknad, har en specifik situation att hantera eller ett viktigt möte att förbereda med en internationell part? På Västsvenska Handelskammaren har vi lång erfarenhet av internationella affärer och ett globalt nätverk av marknadsexperter, som hjälper dig att säkra din affär. Vi erbjuder allt från personlig rådgivning till kurser och nätverk inom export och import.

Våra tjänster inom internationell handel