Upprop till näringslivet – vården behöver oss

De nya mutationerna av coronaviruset sätter ett hårt tryck på sjukvården i Göteborg och Västsverige. Varje person som kan avlasta den ordinarie bemanningen är mycket välkommen. Sitter du eller dina medarbetare på värdefulla färdigheter finns nu en chans att hjälpa till.

Beredskapslyftet jobbar med att mobilisera personal till verksamheter som är starkt pressade under coronapandemin. Nu söker de legitimerade sjuksköterskor och undersköterskor ute i näringslivet, som under några veckor med betald tjänstledighet kan gå in och arbeta i vården.

– Vårdpersonalen kämpar för oss alla, kan vi bistå med hjälp för att underlätta deras arbete är det självklart att vi gör vad vi kan. Därför engagerar vi oss i Beredskapslyftet och ger vi våra anställda med eftersökt utbildning möjlighet att stötta upp inom sjukvården, säger Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren.

Vill du ge era medarbetare samma möjlighet? Eller har du själv den kompetens som eftersöks? Skicka ett mail till Anna M Gundersen på Maquire, så hjälper hon er vidare.

För mer information: Besök Beredskapslyftets hemsida.

VILL ERT FÖRETAG GÖRA SKILLNAD?

Genom att bli medlem i Västsvenska Handelskammaren är ni med och skapar en region där människor vill leva, där entreprenörer vågar satsa och där politikerna ger de rätta förutsättningarna.

BLI MEDLEM