framtidens jämställda styrelser

Med ett aktivt och jämställt styrelsearbete ökar du förutsättningen för högre lönsamhet och innovationskraft i ditt företag. Genom Styrelselistan arbetar vi för fler jämställda styrelser i Västsverige.

Med Styrelselistan tillhandahåller vi en plattform som gör det lätt för dig att hitta kvalificerad kompetens till styrelserummet, men driver också opinion för att belysa vikten av ett aktivt styrelsearbete.

Trots att forskning visar på sambandet mellan jämställda styrelser och ökad lönsamhet, består västsvenska styrelser idag av endast 18 procent kvinnor. Enligt en mätning bland västsvenska företag uppger dessutom 64 procent av de tillfrågade att de inte arbetar aktivt med att uppnå jämställdhet på styrelse- och vd-nivå.  

Det vill vi ändra på. Vi ser ett Västsverige där företagen behöver ligga i framkant för att stå sig i den internationella konkurrensen. Jämställda styrelser är en viktig del i det arbetet. Därför ligger vårt fokus just nu på att skapa fler jämställda styrelser genom att öka antalet kvinnor på styrelseposten.

Var med och gör skillnad. 

ANSÖK TILL LISTAN

 

Statistik-Styrelselistan-Västsvenska-Handelskammaren.gif

Styrelselistan

Här presenterar vi över 100 erfarna och kompetenta kandidater till din bolagsstyrelse. För filtrerat urval klickar du på den eller de spetskompetenser du söker. Just nu arbetar vi med att få in fler starka styrelseledamöter till vår lista, därav uppdateras den löpande.

Kriterierna för att vara med på Styrelselistan och hur ansökningsprocessen går till finner du under "Frågor & svar" nedan.

Vi rekommederar att du använder dig av en professionell rekryteringsprocess så att kandidaten blir en bra match till ditt företag. 

Charlotta Oom

Charlotta Oom

  • Organisation och ledarskap, Affärsutveckling, Marknadsföring och kommunikation Organisation och ledarskap, Affärsutveckling, Marknadsföring och kommunikation
Andrea Jovell

Andrea Jovell

  • Organisation och ledarskap, Marknadsföring och kommunikation, Affärsutveckling Organisation och ledarskap, Marknadsföring och kommunikation, Affärsutveckling

Var med och gör skillnad

ANSÖK TILL LISTAN

Frågor & svar

Vad roligt! Vi söker alltid kompetenta, styrelseutbildade kvinnor för att stärka våra västsvenska bolag. För att bli antagen till Styrelselistan ska nedan kriterier vara uppfyllda: 

  1. Genomförd styrelseutbildning (Har du mer än fem års erfarenhet av styrelsearbete i affärsdrivande bolag räknas detta som likvärdigt en styrelseutbildning.) 
  2. Erfarenhet av två års aktivt styrelsearbete i affärsdrivande bolag eller erfarenhet av fem års arbete i ledningsgrupp med strategiskt fokus i affärsdrivande bolag. 
Så går ansökningen till

Ansök till styrelselistan via knappen nedan, som tar dig vidare till ett ansökningsformulär.

Blir du antagen och väljer att acceptera en plats på Styrelselistan utgår en årlig administrativ avgift om 600 kronor ex moms. I kostnaden ingår full tillgång till Styrelselistans nätverk, en sökbar profil på hemsida och möjlighet att medverka vid Styrelselistans event. 

Sedan är det upp till valberedningen att kontakta de kandidater som passar de uppdrag de söker styrelseledamöter till.

Ansök till listan

För att ansöka till Styrelselistan behöver nedan kriterier vara uppfyllda:

  1. Genomförd styrelseutbildning (Har den sökande mer än fem års erfarenhet av styrelsearbete i affärsdrivande bolag räknas detta som likvärdigt en styrelseutbildning.)
  2. Erfarenhet av två års aktivt styrelsearbete i affärsdrivande bolag eller erfarenhet av fem års arbete i ledningsgrupp med strategiskt fokus i affärsdrivande bolag.

Västsvenska Handelskammarens uppdrag är att främja och företräda det västsvenska näringslivet. För att Västsverige ska stå sig i den internationella konkurrensen behöver regionens bolag ligga i framkant inom en rad områden och jämställda styrelser är en viktig del i det arbetet.

Det finns många aktörer som kan hjälpa dig inför ett kommande styrelseuppdrag. I många fall kan din erfarenhet väga lika tungt. Men för dig som vill gå en styrelseutbildning så har vi listan här:

Västsvenska Handelskammaren
StyrelseAkademien Västsverige
Säkra kvinnor

Det finns flera sätt att aktivera sig i frågan om ett jämställt styrelsearbete. Genom att arbeta tillsammans med andra företag når vi lättare målgruppen och kan stärka de västsvenska styrelserummen. Tillsammans gör vi skillnad!

Vill du också vara med?

Kontakta projektledare Christina Holden för mer information.

Kontakt

Vill du veta mer eller ställa några frågor? Kontakta ansvarig kollega nedan.

styrelselistans partners

Styrelselistan är ett brett initiativ som sträcker sig över samtliga branscher och är oberoende av företagens storlek.

Styrelselistan samarbetar därför med ett flertal parter i Västsverige:

GULDPARTNER

Guldpartners 211214.jpg

 

SILVERPARTNER

Silverpartners 211214.jpg

BRONSPARTNER

MicrosoftTeams-image (40).png

samarbetsPARTNERs

MicrosoftTeams-image (39).png