Vi är stolt partner till Mathivation

  • Malmö Stad - partner till Mathivation
  • Mölndal Stad - partner till Mathivation
  • Uddevalla Kommun - partner till Mathivation
  • Ulricehamn Kommun - partner till Mathivation

Hur kan vi som kommun engarera oss i Mathivation?

Genom att ha kommunen och näringslivet med så kan vi starta upp vår verksamhet i kommunen.

Syfte och målet med att gå in som finansiär bör ses som en resa/ process som både är tänkt kortsiktig och långsiktig. I den långsiktiga processen skapas ett intresse till möjlig arbetskompetens, vilket är ett av nyckelorden i kompetensförsörjning. Kortsiktigt måste vi skapa ett intresse, engagemang och motivation hos elever för att de ska vilja välja matematiska -och tekniska inriktade utbildningar som sedan kommer leda till arbetsmarknaden.

Vanligtvis står kommunen för 50-70% av finansieringen och det lokala näringslivet för 30-50%. Det finns dock kommuner där näringslivet står för hela finansieringen. 

Mathivation är en icke-vinstdrivande organisation som finansieras av företag, kommuner och stiftelser. För att kunna bedriva vår verksamhet och vårt arbete för varje skola är vi beroende av ekonomiskt stöd.

Vill ni engagera er?

Vi erbjuder ett digitalt första informationsmöte där vi berättar mer om vårt projekt och hur er verksamhet kan bidra till ett bättre samhälle. Kontakta oss via formuläret nedan så återkopplar vi. Du kan även kontakta projektledare Tarek Arnaout.

Har du frågor? Hör av dig!


Välj verksamhetstyp


Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.Vårt huvudkontor i Göteborg

Var:
Parkgatan 49, Göteborg