Mathivation på högstadiet

Det är på högstadiet vi driver vår huvudverksamhet. Mellan årskurs 7 och 9 erbjuder vi eleverna ett stort utbud av lektioner och föreläsningar i matematik som leder till ökad motivation, intresse och självförtoende.

Under elevernas Mathivationresa exponeras de för vår pedagogik vars kärna är motivation, uthållighet och interaktivitet. Tillsammans skapar vi en tillåtande och lustfylld miljö där eleverna uppmuntras till att misslyckas och försöka igen.

Vi börjar i årskurs 7 med en inspirationsdag där en föreläsning hålls av en av våra unga Mathivation-förebilder. Här pratar vi om att träning och hårt arbete är vägen till att lyckas och att alla kan fatta matte bara man kämpar. Över 80% av eleverna uppger att de fått ett ökat självförtroende i matematik efter en inspirationsdag. 

Löpande under elevens högstadietid går de Inte Fatta-kurser, där det presenteras ett matteproblem som i början av lektionen verkar omöjligt, men som genom vår hjälp och pedagogik till slutet av lektionen känns lätt. På så vis inspireras eleverna av sig själva och nivån för vad de tror att de klarar av ökar.

Vad tycker eleverna om Inte Fatta-kurserna?

85% av eleverna uppger att Mathivation fått dem att fundera på att läsa vidare i matematik på gymnasiet. 

87% av eleverna berättar att Mathivation ökat deras intresse i till matematik.

86% av eleverna säger att Mathivation ökat deras självförtroende till matematik. 

I kombination med Inte fatta-kurser får eleverna även möjlighet att delta på skolbesök. Under ett skolbesök tränar de under förmiddagen på att hålla en matematiklektion för att sedan besöka en mellanstadieskola och hålla lektioner. När de lär andra blir eleven själv bättre, samtidigt som hen får ett ökat självförtroende och självkänsla.

Läs mer om inspirationsdagen

Läs mer om Inte Fatta-kurser

Läs mer om skolbesök

Vill din skola också samarbeta med Mathivation?

Vi erbjuder ett digitalt första informationsmöte där vi berättar mer om vårt projekt och hur er skola kan delta. Kontakta oss via formuläret nedan så återkopplar vi. Du kan även kontakta projektledare Tarek Arnaout.

Har du frågor? Hör av dig!


Välj verksamhetstyp


Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.Vårt huvudkontor i Göteborg

Var:
Parkgatan 49, Göteborg