Gör världen till din marknad med allt inom export under ett och samma tak

Har du tagit sikte på den internationella marknaden, men är osäker på ditt nästa steg? Oavsett om det gäller ekonomiska bidrag, nätverkande eller konkreta råd finns experthjälp att få. Cecilia Eduards är arkitekt / väskdesigner och ägare av Eduards Accessories Sweden. Genom Exportcenter Väst fick hon hjälp med allt från affärsjuridik till export- och importteknik.

Från fritidsintresse till global export

Cecilia Eduards har en bakgrund som arkitekt och började för snart tio år sedan designa läderväskor på fritiden. De flätmönstrade väskorna fick följa med på design- och modemässor både i Sverige och utomlands, och efter några års hårt arbete växte fritidsintresset till en heltidsverksamhet. I dag finns hennes väskor i butiker i bland annat Skandinavien, Tyskland, Japan och USA.

– Världen är min marknad. Många av mina återförsäljare har hittat mig på Instagram och jag säljer även mycket online, berättar Cecilia Eduards.

Hjälp och stöd under din exportresa

Att förverkliga drömmarna om utlandet kan kännas utmanande för små och medelstora företag. Sedan ett antal år tillbaka finns därför Exportcenter Väst, som är en del av Sveriges exportstrategi och en samverkan mellan flera exportfrämjande aktörer. Genom att bistå med kunskap, expertis och nätverk från den globala marknaden stöttar Exportcenter Väst de västsvenska företagens introduktion på nya internationella marknader.

– Vi hjälper dig att hitta det du behöver och ser till att finnas där längs hela resan. Annars finns en risk att företagare går miste om det väldigt omfattande stöd som faktiskt finns att tillgå. Det är ett smörgåsbord av möjligheter, säger Jesper Öhrn, chef för internationell affärsutveckling på Västsvenska Handelskammaren, som koordinerar Exportcenter Väst.

Kompetent hjälp från internationell expertis 

Under pandemin deltog Cecilia Eduards i Exportprogrammet, en typ av program som sträcker sig över längre tid, där företagare från olika branscher har chans att fördjupa sina kunskaper.

“För mig var det guld värt att få hjälp med allt från affärsjuridik till export- och importteknik.”

– För mig var det guld värt att få hjälp med allt från affärsjuridik till export- och importteknik. Det var en otroligt matnyttig utbildning med engagerade och intressanta föreläsare. Här fick jag också möjlighet att själv önska vad jag ville lära mig mer om och dessutom nätverka med andra företagare. Man får ju göra jobbet själv, men vill man ha engagerad och kompetent hjälp från internationell expertis så är Exportprogrammet en jättebra början, säger Cecilia.

Allt inom export under ett och samma tak

Jesper Öhrn understryker vikten av att samordna olika aktörer som man gör inom Exportcenter Väst, där företagarna erbjuds hjälp med finansiering, internationell marknadssupport och produkt- och tjänsteutveckling hos ett stort antal olika aktörer.

“Du kanske inte ens vet vilket stöd du behöver. Men då hjälper vi dig att komma rätt.”

– Som företagare ska du inte behöva leta efter rätt hjälp, här finns allting samlat så att bolagen ska få ägna sig åt sitt. Vi har ett oerhört stort nätverk, både internationellt och nationellt. Du kanske inte ens vet vilket stöd du behöver. Men då hjälper vi dig att komma rätt, säger han.

Vill du också göra världen till din marknad?

Kontakta Exportcenter Väst i dag.