Chaufför

Som chaufför kör du ut varor till livsmedelsbutiker och andra kunder i hela Västsverige. Din dag startar och slutar i Göteborg, men rutterna kan variera från dag till dag.

Du ansvarar för att kunderna får sina leveranser enkelt, smidigt och på överenskommen tid.

Du har mycket kontakt med både kunder och kollegor så det är viktigt att du är serviceorienterad och bra på att samarbeta.

I jobbet behöver du vara snabb och effektiv, samtidigt som du kör säkert och ekonomiskt, och därför behöver du kunna ditt fordon väl.

Du behöver också lära dig att lasta och lossa med eltrucken som följer med varje fordon.

Att ha ett visst fordonsintresse är en fördel eftersom fordonskontroll och enklare fordonsvård är en del av de dagliga uppgifterna.

Ditt fordon, en lastbil med släp, väger mer än 60 ton inklusive last vilket kräver körkortsbehörighet CE.

Här hittar du informationen som PDF.

Du gillar att jobba självständigt och är noggrann och ansvarsfull. Du behöver också ha förmågan att ställa om och anpassa dig efter växlande kundbehov.

Det är bra om du har möjlighet att jobba både dagar, kvällar och helger.

Det finns idag en stor efterfrågan på chaufförer. I Västsverige behövs chaufförer bland annat för varudistribution till butiker.

Ingångslönen ligger på ca 29 000 kr/månad. Till detta kommer chaufförstillägg, matersättning och eventuell ob-ersättning.

Får du jobb på ett större företag inom transport och logistik finns goda möjligheter att utvecklas vidare i andra roller, som till exempel arbetsledare.

Du kommer att få mer information om yrket och karriärvägar i samtal med coach.

Du kan också läsa mer på https://www.tya.se/