Certifiering i export- och importhantering

I vår certifieringsutbildning ingår tre grundkurser samt en fördjupningskurs som tillsammans ger grunden i praktisk export- och importhantering.

Består av fyra kursdagar som tillsammans ger grunden i praktisk export- och importkunskap. De tre grundkurserna fokuserar på processen i din internationella affär; villkor för betalning, leverans och försäkring, export- & importdokument och tull. Den fjärde kursen är en fördjupning som du väljer utifrån din arbetsroll, fördjupning inom tull, remburshantering eller Incoterms.

Våra föreläsare är experter inom sitt område och ger dig det senaste kring regler, lagar, dokument, tull och annan relaterad export- och importteknik. Teori varvas med diskussion och praktiska övningsuppgifter.

Dessa tre grundkurser ingår


Genomgång av inkasso, remburser, bankgarantier, valutarisker, transportregler,övergång av risk och försäkringar samt de olika villkorens innebörd,hur de är relaterade till varandra och vilka för- och nackdelar de har.

Hantering av dokument som EUR1- och GSP-certifikat, ATA-carnet, frakthandlingar som CMR och FCR, A.TR, ursprungsintyg samt olika intyg.

Tullager, aktiv och passiv förädling, ursprungsregler, klassificering, betalningsfaktura och proformafaktura, returer, tulldokument så som certifkat och ATA-carnet mm.

plus en av följande fördjupningskurser

» Incoterms® 2010
» Incoterms ur ett strategiskt perspektiv
» Remburshantering
» Tullkurs | Ursprungsregler och frihandelsavtal
» Tullkurs | Tillstånd

Aktuella datum och kursinnehåll finner du längre ner på sidan i relaterat innehåll. Om inget annat anges så äger kursen rum i Göteborg.

Ja, jag vill boka min plats


Dessa tre grundkurser ingår, välj datum

Välj en av följande fördjupningskurser