Certifiering i export- och importhantering

I vår certifieringsutbildning ingår tre grundkurser samt en fördjupningskurs som tillsammans ger grunden i praktisk export- och importhantering.

Består av fyra kursdagar som tillsammans ger grunden i praktisk export- och importkunskap. De tre grundkurserna fokuserar på processen i din internationella affär; villkor för betalning, leverans och försäkring, export- & importdokument och tull. Den fjärde kursen är en fördjupning som du väljer utifrån din arbetsroll, fördjupning inom tull, remburshantering eller Incoterms.

Våra föreläsare är experter inom sitt område och ger dig det senaste kring regler, lagar, dokument, tull och annan relaterad export- och importteknik. Teori varvas med diskussion och praktiska övningsuppgifter.

Dessa tre grundkurser ingår


Genomgång av inkasso, remburser, bankgarantier, valutarisker, transportregler,övergång av risk och försäkringar samt de olika villkorens innebörd,hur de är relaterade till varandra och vilka för- och nackdelar de har.

Hantering av dokument som EUR1- och GSP-certifikat, ATA-carnet, frakthandlingar som CMR och FCR, A.TR, ursprungsintyg samt olika intyg.

Tullager, aktiv och passiv förädling, ursprungsregler, klassificering, betalningsfaktura och proformafaktura, returer, tulldokument så som certifkat och ATA-carnet mm.

plus en av följande fördjupningskurser

» Incoterms® 2010
» Incoterms ur ett strategiskt perspektiv
» Remburshantering
» Tullkurs | Ursprungsregler och frihandelsavtal
» Internationella avtal för icke-jurister

jag vill boka min plats

Möt en deltagare

"-Fantastiska föreläsare som får ämnena att vara både intressanta och roliga att lära sig. Varje utbildningsdag är en unik erfarenhet som man tar med sig livet ut. Denna Certifiering i export- och importhantering har tagit mig ett steg närmare mitt drömjobb. Jobbar man med export eller import kan jag garantera att man lär sig något nytt vid varje tillfälle."

Nilla Niklasson, Freight Forwarder, DSV Air & Sea


Aktuella datum och kursinnehåll finner du längre ner på sidan och i anmälningsformuläret. Om inget annat anges så äger kursen rum i Göteborg. Har du frågor? Kontakta gärna vår kollega och utbildningsansvarig Camilla Asséhn.

Ja, jag vill boka min plats


Dessa tre grundkurser ingår, välj tre kursdatum

Välj en av följande fördjupningskurser