Ta ditt företag på export

Genom att vara en del av vår satsning Exportprogrammet får du tillgång till ett exceptionellt bra nätverk av internationell expertis från Handelskammaren och våra partners.

Tillsammans kan ni skapa en handlingsplan för ditt företags internationella expansion, utveckla exportstrategi, lösa utmaningar eller etablera er på en ny marknad. 

det här får du i exportprogrammet

1. Benchmark med företag med liknande utmaningar, tillsammans hittar ni lösningarna 

Du blir del av en nätverksgrupp med andra företag i samma situation. Genom gemensamma diskussioner av de utmaningar som det innebär att ta sig ut på nya marknader lär ni av varandra och hittar lösningar. Du har sedan möjlighet att bli en del av exportprogrammets Linkedin-grupp. 5 halvdagstillfällen.

2. De senaste uppdateringarna inom affärsjuridik och affärskultur för en lyckad internationell affär

Utbildningen anpassas efter gruppens önskemål om specifika frågeställningar inom affärskultur, affärsjuridik samt andra aktuella områden för en internationell expansion. 3 tillfällen.

3. En personlig internationaliserings-coach

Individuella möten med våra specialister för stöttning i framtagning av en handlingsplan för företagets internationalisering. Om ditt företag redan har en plan men har stött på en specifik utmaning så fokuserar vi på att lösa den specifika situationen. Detta sker genom tre individuella möten med utgångspunkt i företagets individuella behov och målsättning.
1,5 timmar x 3 tillfällen.

4. Nya kunskaper och insikter från våra internationella inspirationsföreläsare

En gästtalare bjuds in vid två tillfällen för inspirera och tala kring ett väsentligt och aktuellt ämne. Ämnet diskuteras i smågrupper. 2 tillfällen.

5.Resa till aktuell marknad, möten med nya partners och kunder för lokal etablering

När du har gått igenom export programmet erbjuds ditt företag en resa med syftet att på plats få stöd att etablera sig på en ny exportmarknad. Under resan ökar projektdeltagarnas kunskap om den utvalda marknaden genom lokal research, och möjligheter att träffa relevanta kunder och partners.

För att delta i denna aktivitet går ditt företag igenom en urvalsprocess. Endast 10 platser finns. Deltagandet medför en extrakostnad.

Programstarter 2019

ORT
START
KOSTNAD
Varberg Januari 2019 8 900 kr ex. moms *
Göteborg Våren 2019 8 900 kr ex. moms *
* Fotnot

Programmet delfinansieras av våra samarbetspartners vilket innebär att vi kan erbjuda ett mycket fördelaktigt pris. Uppskattat värde för programmet är 150 000 kr. Vi kan endast erbjuda ett begränsat antal platser så vänta inte för länge med din anmälan.

Gör en intresseanmälan

Låter det intressant? Kanske har du frågor eller vill ha mer information innan du bestämmer dig, kontakta vår kollega och programansvarig Marina Gireva.

intresseanmälan exportprogrammet