Lediga tjänster

Vill du arbeta med att stärka västsvenskt näringsliv?

Har du ett stort intresse för omvärld och politik med inriktning mot kompetensförsörjning, utbildningsfrågor och integration.

Är du dessutom en person med stark inre drivkraft, god kommunikativ förmåga och trivs i en föränderlig miljö? Då är det dig vi söker.

Vad innebär rollen?

Näringspolitiska avdelningen inom Västsvenska Handelskammaren har som övergripande uppdrag att skapa bästa möjliga förutsättningar för företag att verka i Västsverige. Vi arbetar bland annat med att göra utbildningssystemet mer relevant för företagen i regionen. Vi vill också locka och knyta relevant arbetskraft till den här delen av landet eftersom tillgången till rätt kompetens möjliggör ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett starkt Västsverige. I den här rollen kommer du att arbeta med kompetensförsörjning, integration och arbetsmarknadsfrågor.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är analys, rapportskrivning och genomförande av seminarier. Du ska hitta de vassaste argumenten för vår sak. Vi behöver dig med goda kommunikativa egenskaper för att förmedla vårt budskap på ett effektivt och tydligt sätt. Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegor inom kompetensförsörjning och övriga politiska sakområden.

Vem söker vi?

  • Du har erfarenhet av att utreda, analysera och opinionsbilda kring näringspolitiska frågor.
  • Du har relevant akademisk utbildning.
  • Du har förmåga att snabbt ta till dig komplicerade texter och sammanställa det mest väsentliga på ett begripligt sätt till olika typer av mottagare.
  • Du har vana av att använda dig av statistik och statistiska samband för att få fram ett relevant budskap i tal och skrift.
  • Du är en skicklig skribent med god stilistisk förmåga.
  • Du har ett politiskt intresse och en förståelse för politiska processer på kommunal, regional och nationell nivå. 
  • Erfarenheter inom området arbetsrelaterad integration är meriterande.

Som person är du självgående och trivs med att driva ditt eget ansvarsområde. Då aktuella händelser och förändringar i samhällsdebatten påverkar vårt arbete har du ett öppet sinne att ställa om efter omständigheterna, men samtidigt värderar du god planering och struktur i ditt arbete. Du trivs i samarbete med andra och har en positiv grundinställning.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till jobb@vastsvenskahandelskammaren.se märkt ”Kompetensförsörjning” senast den 20 mars 2018

Kontakt

För frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa Stefan Gustavsson, Näringspolitisk chef mobil 0734-28 21 34, eller biträdande avdelningschef Gunilla Grahn-Hinnfors 0738-05 01 03.

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Vi arbetar med följande områden

Vårt mål är en region där människor vill leva, där entreprenörer satsar och politiker förbättrar villkoren tillsammans med sina invånare. Tillsammans gör vi Västsverige starkare!

Här hittar du oss i Göteborg

Var:
Parkgatan 49, Göteborg