Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren,
Parkgatan 49, Göteborg
BOKA DIN PLATS Ladda ner kalenderhändelse

Så ökar styrelsen det finansiella värdet på bolaget

Vi kommer att diskutera på vilket sätt en värdeskapande styrelse gör skillnad för bolagets finansiella värde.

Numera är det ofta en gängse uppfattning att en professionell styrelse är bra för ett bolags utveckling, samtidigt som vi i styrelserummet ofta har svårt att föra fram konkreta indikationer på att vi faktiskt bidrar till värdeökningen. Går det överhuvudtaget att mäta om en professionell, värdeskapande styrelse bidrar till att öka ett bolags finansiella värde?

Kan externa ledamöter vara företagets ”make it or break it”? Eller är styrelsen snarare en hämsko som ger tröghet i en snabbrörlig värld? Vi funderar också över hur vi kan börja mäta och följa upp styrelsens effekt.

TALARE

Sophie Persson är professionell styrelseledamot, styrelserådgivare och styrelseutbildare. Hon arbetar i styrelser sedan tio år och rådger även ägare och styrelser i kritiska faser som generationsskifte, börsnotering, exit/försäljning eller t.ex. eventuell etablering av en extern professionell styrelse.

Sophie har även bl.a. författat boken ”Ordförandens nya roll - konsten att leda en värdeskapande styrelse”

Detta event ingår i medlemskapet och är till för dig som är anställd på ett av våra medlemsföretag. Är ditt företag ännu inte medlem, kontakta medlem@vastsvenskahandelskammaren.se för att komma och prova på som gäst.

Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av vår sökfunktion.

FRÅGOR OM seminariet?

Kontakta vår kollega Anette Antonsson.

Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS