Seminariet hålls på Västsvenska Handelskammaren ,
Parkgatan 49, Göteborg
BOKA DIN PLATS Ladda ner kalenderhändelse

Får vi en juste valrörelse 2018?

Med exakt 6 månader till valet kickar Västsvenska Arenan igång årets valrörelse på hemmaplan. Hur vi får en valrörelse med mer fokus på sakfrågor och mindre på det politiska spelet?

Vilket ansvar tar samhällets aktörer kopplat till upprätthållandet av vår demokrati och det offentliga samtalsklimatet? Förs debatterna på sociala media eller är det traditionella torgtal vi kommer få se?

Efter de val vi sett runt om i världen under 2016 och 2017 är många oroliga att även den svenska valrörelsen kommer att präglas av populism, smutskastning på sociala medier och uthängning av meningsmotståndare. Är det så vi vill ha det? Vilket ansvar har samhällets parter och den enskilde att bidra till sakliga debatter?

Välkommen att delta i och föra fram dina åsikter vid ett seminarium där politiker, media, näringsliv och statsvetare diskuterar hur samhällets parter kan bidra till en demokratisk valrörelse 2018.

Deltagare

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande Göteborg (s)
Lena Apler, grundare och styrelseordförande Collector
Henrik Ekengren Oscarsson, ansvarig svenska Valforskningsprogrammet
Lars Näslund, politisk redaktör Borås Tidning
Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande, Västra Götaland (m)

Moderator

Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren

Ett enat Västsverige

Den Västsvenska Arenan är en sammanslutning där åtta parter samarbetar genom att lyfta frågor ur västsvenskt perspektiv men med relevans för hela Sverige under politikerveckan i Almedalen. Ett delsyfte är också att i Västsverige lyfta frågor som är relevanta på nationell nivå.

Till Västsvenska Arenans hemsida

Seminariet hålls på Västsvenska Handelskammaren

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS