Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren,
Parkgatan 49, Göteborg
BOKA DIN PLATS Ladda ner kalenderhändelse

Juridisk checklista för dig som köper och upphandlar IT och digitala tjänster

Idag digitaliserar de flesta företag sin verksamhet. Men det finns mycket att tänka på för att inte göra fel rent juridiskt.

När det gäller inköp och upphandling av IT - såväl vid gratis molntjänster som stora affärssytem finns det viktiga juridiska frågor som du behöver ställa dig.

Vad som skrivs i avtalen blir viktigare och allt fler tvingande lagkrav ställs också. Att ha koll på begrepp som ”Privacy by Design”, ”allmänna förhandstillstånd” och ”tredje land” har blivit en förutsättning för en korrekt genomförd upphandling, och de juridiska kraven handlar idag om så mycket mer än GDPR.

Vi bjuder dig på en juridisk checklista för köp och upphandling av IT. Ett måste för dig som står inför digitaliseringsprocesser i företaget.

Föreläsare

Agnes Hammarstrand, advokat - IT/Teknik, compliance inom dataskydd (GDPR), e-handel och retail/konsumenträtt på Advokatfirman Delphi.

Agnes är en av Sveriges främsta advokater inom IT och digitalisering som blivit framröstad till den advokat flest advokater själva skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Hennes verksamhetsgrupp på Advokatfirman Delphi röstades våren 2019 fram som den som anses främst i Sverige inom just tech-, IT- och digitaliseringsjuridik.

Detta event ingår i medlemskapet och är till för dig som är anställd på ett av våra medlemsföretag. Är ditt företag ännu inte medlem, kontakta medlem@vastsvenskahandelskammaren.se för att komma och prova på som gäst.

Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av vår sökfunktion.

FRÅGOR OM seminariet?

Kontakta vår kollega Ewa Andinsson.

Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS