Mötet äger rum på,
Parkgatan 49, Göteborg
Boka din plats Ladda ner kalenderhändelse

Så påverkas vi av presidentvalet i USA

Blir Donald Trump president i USA i fyra år till eller blir det Joe Biden som flyttar in i Vita Huset? Tillsammans med Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap, diskuterar vi resultatet.

Donald Trumps trumfkort är ekonomin men det är inte en toppfråga för väljarna. Vilket håll går USA efter valet i fråga om protektionismen som blivit tydligare med Trump som president? Vilka blir konsekvenserna för Göteborg som eventstad och för Västsveriges export om det blir fyra år till med Donald Trump eller om Joe Biden tar över?

KUNSKAP: Henrik Ekengren Oscarsson lär oss mer om hur det amerikanska valsystemet fungerar och förklarar hur en kandidat kan förlora trots att hen fått tre miljoner fler röster. Vad har respektive kandidat lovat sina väljare att genomföra om de blir president?

BENCHMARKING: Tillsammans diskuterar vi resultatet av presidentvalet i USA. Hur påverkas Västsverige och dess export? Vilka likheter och olikheter finns i valrörelserna i USA och Sverige?

VERKTYG: Du får bland annat med dig tips på de bästa kanalerna för att följa utvecklingen i USA och världen.

INSPIRATÖR

Henrik Ekengren Oscarsson är professor i statsvetenskap med särskild inriktning mot valforskning. Han leder det svenska Valforskningsprogrammet som sedan tidigt 1950-tal finns vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Programmet koordinerar och genomför svensk forskning om val, opinion och demokrati. Han kommenterar flitigt valresultat i TV och radio. 
OBS!

Vi vet hur viktigt det fysiska mötet är när du ska hålla dig uppdaterad. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar platsen vi är på till lokaler som gör att vi kan hålla avstånd.

VILL DU LIGGA STEGET FÖRE DINA KONKURRENTER? GÅ MED I NEXT INSIGHT IDAG.

Detta möte är för dig vars företag är deltagare i NEXT INSIGHT.  Vill du veta mer om hur ditt företag går med, kontakta Malin Lundvall

Läs mer om Next Insight

Mötet äger rum på

Var:
Parkgatan 49, Göteborg


Hantering av dina personuppgifter

Den personliga integriteten är viktig för oss på Handelskammaren och vi ansvarar för den personliga informationen som du delar med oss. Notera att dina uppgifter lagras i vårt kundregister och namn kan komma att delas till tredje part.

Med tredje part menas övriga deltagare, talare och arrangörer eller utställare.

I vår integritetspolicy finner du information kring hur vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen, GDPR.

Läs vår integritetspolicy

Boka plats / intresseanmälan


Gör ett val

Jag deltar