Seminariet äger rum på ,
Parkgatan 49, Göteborg
Ladda ner kalenderhändelse

Marknadsfokus Västafrika och Nigeria

Lär dig mer om affärer i Västafrika och Nigeria. Träffa representanter för Business Sweden Casablanca och ställ dina frågor direkt till dem!

Välkommen till ett seminare med Business Sweden och Exportcenter Väst. Du får möjlighet att nätverka, utbyta idéer, engagera och utveckla relationer med representanter verksamma i regionen.

Till anmälan:
Varför Västafrika?

Västafrika är demografiskt den största regionen i Afrika och ekonomiskt en av världens snabbast växande regioner. Det finns några nyckeltrender och
utveckling, främst inom digital teknik, transport, sjukvård, gruvdrift och energi som är ansvariga för den ekonomiska tillväxtaccelerationen som observerats i regionen.

Regionens gynnsamma affärsmiljö, pro företagspolicy och strategiska läge som en inkörsport till resten av kontinenten gör det till en attraktiv destination för handel och investering. Västafrika är EU:s största handelspartner i Afrika söder om Sahara vilket skapar en fördelaktig plattform för Sverige.

Varför Nigeria?

Med en befolkning på över 200 miljoner människor står Nigeria för Afrikas största ekonomin och erbjuder en enorm potential för tillväxt och investeringar, med en strategiskt läge som porten till Västafrika.

För vem?

Företag med intresse för marknadsexpansion i Västafrika och Nigeria. Gärna inom branscherna Transport, Energi, Hälsa och Återvinning.

Du kommer få värdefulla insikter om de blomstrande sektorerna i regionen och kommande aktiviteter som eventet Nordic Nigeria Connect 3.0 i november 2023 i Nigeria.

Agenda

08:00 -08:25 Registrering, kaffe/te
08:30 -08:50 Inledning
Mrs. Åsa Tegelberg, Projektledare, Västsvenska Handelskammaren (Host)
Representatives from Embassy of Sweden

08:50 -09:20 Presentation av Business Sweden
Ms. Anthonia Adenaya Huard, Regional Director West Africa
Ms. Nathalie Thiel, Consultant Africa

  • Att göra affärer i Västafrika (och Afrika)
  • Möjligheter och verktyg för att stötta små och medelstora företag
  • Inbjudning till kommande aktiviteter i regionen, så som Nordic Nigeria Connect i Nigeria

09:30 -09:45 Paneldiskussion och perspektiv från 4 orgainsationer som är aktiva i regionen: Utmaningar och nyckelfaktorer
En representant från 2 Team Sweden organisationer och företag

09:45 -10:00 Frågor
10:00 -10:30 Mingel

Seminariet genomförs på engelska.

Medverkande bl a
  • Anthonia Adenaya Huard, Region Chef Business Sweden
  • Nathalie Thiel, Konsult Afrika Business Sweden
  • Oleg Zastenker, Business Sweden, Göteborg
  • Åsa Tegelberg, Projektledare Exportenter Väst

Seminariet Marknadsfokus Väst Afrika och Nigera arrangeras av Business Sweden, Casablanca och Exportcenter Väst Göteborg. Exportcenter Väst finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket, Region Halland samt Västra Götalandsregionen.

Frågor?

Maila dina frågor till WestAfrica@business-sweden.se

Seminariet äger rum på

Var:
Parkgatan 49, Göteborg