Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren,
Parkgatan 49, Göteborg
Boka din plats Ladda ner kalenderhändelse

Market Update: Så gör svenska företag affärer i Afrika

Flera av världens snabbast växande marknader finns i Afrika. Om 30 år beräknas två miljarder människor bo där och kontinenten kommer att ha fler invånare i yrkesaktiva åldrar än övriga världen.

Peter Stein och Emil Uddhammar presenterar sin nyutkomna bok Svenska företag i Afrika - från slavhandel till IT-revolution. Trots att svenska entreprenörer verkat Afrika i över hundra år, är det först nu som en övergripande studie av detta har gjorts.

I Afrika öppnar sig stora affärsmöjligheter för svenska företag. Hur är det att driva företag i Afrika? Vilka strategier ger framgång? Vilka är fallgroparna. Stein och Uddhammar har på plats intervjuat ett spektrum av representanter för stora, medelstora och små svenska företag. I boken gör författarna historiska tillbakablickar och analyserar Afrikas framtida möjligheter och utmaningar.

OM TALARNA

Peter Stein är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och Vd för konsultföretaget Stein Brothers AB. Stein har undervisat på Handelshögskolan och Kungliga Tekniska Högskolan och anses vara en av Sveriges främsta experter på Afrikas ekonomiska utveckling. Stein har också anlitats av ett stort antal svenska företag, myndigheter och regeringar.

Emil Uddhammar är professor vid Linnéuniversitetet och har varit verksam i såväl näringsliv som akademi i Stockholm, Uppsala, London och Bloomington, Indiana och USA. Hans forskning har under senare år varit inriktad på demokratiutveckling, äganderättsfrågor, turism och naturvård med fokus på Afrika söder om Sahara. Uddhammar har genomfört konsultuppdrag för bland annat Sida och olika svenska näringslivsorganisationer.

No show


Vi har ett begränsat antal platser. Då våra event är mycket populära vill vi gärna att du meddelar oss i förväg om du får förhinder. Vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än starttiden för seminariet tar vi ut en avgift på 300 kronor. Detta är en del i vårt hållbarhetsarbete, där vi värnar om såväl miljön som våra medlemmars resurser.

Om du inte kan komma, meddela oss på:
medlem@vastsvenskahandelskammaren.se 

Detta event ingår i medlemskapet och är till för dig som är anställd på ett av våra medlemsföretag. Är ditt företag ännu inte medlem, kontakta medlem@vastsvenskahandelskammaren.se för att komma och prova på som gäst.

Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av vår .

FRÅGOR OM SEMINARIET?

Kontakta vår kollega Jesper Öhrn

Seminariet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS