Kursen äger rum på,
Parkgatan 49, Göteborg
Boka din plats Ladda ner kalenderhändelse

Tullkurs | Tillstånd

Har du koll på vilka tillstånd ditt företag behöver behålla, säga upp eller skaffa? Tillstånd är ett område där stora förändringar pågår. Flera tillstånd försvinner och flera tillkommer samtidigt som Tullverket tillämpar en ny namnstandard på tillstånden. Vi reder ut begreppen.

Den 1 maj 2016 fick vi en ny tullagstiftning som innebär flera och stora förändringar för företag som sysslar med internationell handel. Många av förändringarna är av väsentlig omfattning och kan påverka företagens produktion, ekonomi och distribution.

VI GER DIG KUNSKAP OM

  1. Tillståndskartan: Vilka tillstånd finns? Hur ställer sig nya tillstånd i relation till gamla tillstånd? Hur hänger de olika tillstånden ihop?
  2. Vilka tillstånd behöver ditt företag? Av de olika tillstånd som finns är en del nödvändiga för olika typer av verksamheter medans en dela andra är frivilliga och 'bra att ha'.
  3. Vad krävs för att få och behålla ett tillstånd? Är du medveten om de ofta omfattande krav som föreligger för att tilldelas ett tillstånd samt vilka insatser som krävs för att behålla ett tillsåpnd? Vi går igenom de olika krav som föreligger samt förklarar dem.
  4. Löner det sig att skaffa det aktuella tillståndet? Det är viktigt att fundera på om de fördelar ett tillstånd leder till faktistk motiverar den ökade administration som tillkommer.  Mot bakgrund av dagens diskussioner går vi igenom hur ni ska tänka för att fatta beslut om ni ska eller inte ska ansöka om tillstånd.
Föreläsare

TullXperten Sverige AB

Visste du att som anställd på ett medlemsföretag får du ett lägre kurspris. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av sökfunktionen nedan.

 

Kursen äger rum på

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

Ja, jag vill boka min plats!