Mötet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren,
Österlånggatan 40, Borås
Till anmälan Ladda ner kalenderhändelse

Juridikkollen: AI och framtidens rättssystem

AI-teknologin blir allt vanligare i vår vardag. Vad innebär det rättsligt sett?

Det finns redan funktioner i vår vardag som är framtagna med hjälp av artificiell intelligens (AI), och fler är på väg. Från chatbotar till innovativa funktioner inom forskning, sjukvård, industri, näthandel, marknadsföring och försäljning.

Nya tekniska lösningar väcker många juridiska frågor: Vem har egentligen ansvar om en funktion framtagen med hjälp av AI inte fungerar? Äger man rättigheterna till ett musikstycke som skapats med hjälp av AI? Hur funkar AI med avseende på GDPR?

Här får du stöd för att navigera i den digitala rättsdjungeln. Juristerna Amir Hajdarevic, Nathalie Grogan och Karin Broman från juristbyrån Fondia delar med sig av konkreta exempel och nya regler som är på gång inom AI. Du kan även ställa dina frågor kopplade till juridik och AI.

Juridikkollen är ett återkommande medlemsseminarium. Här får du viktiga uppdateringar inom affärsjuridik, fördjupning i ett aktuellt område samt möjlighet att ställa frågor till jurister.

PROGRAM

11:15 Lunch och nätverkande
12:00 Seminariet startar 
13:15 Slut på scen

FÖR DIG SOM MEDLEM

Detta seminarium ingår i medlemskapet och är till för dig som är anställd på ett av våra medlemsföretag. 

Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av vår sökfunktion.

INTE MEDLEM? KOM SOM GÄST!

Om du arbetar på ett företag som ännu inte är medlem är du välkommen att gästa ett medlemsseminarium. Anmäl dig nedan. Kontakta Cia Vakoufari om du har frågor om medlemskap.

FRÅGOR OM SEMINARIET

Kontakta vår kollega Cia Vakoufari.

Vid förkylningssymtom ber vi dig att stanna hemma och meddela oss det så snart du kan.

Mötet äger rum hos Västsvenska Handelskammaren

Var:
Österlånggatan 40, Borås

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS

Dina personuppgifter kommer att delas till tredje part och kommer endast att hanteras för att genomföra detta seminariet. Läs mer om våra allmänna villkor och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.