Kursen äger rum på Västsvenska Handelskammaren,
Parkgatan 49, Göteborg
Boka din plats Ladda ner kalenderhändelse

Introduktionskurs: Digital transformation

Digitalisering är något som står på alla företags agenda. Med rätt sätt att nyttja och utveckla dina digitala lösningar kan du öka er lönsamhet, addera mervärde till dina kunder och bli mer konkurrenskraftig. Men hur får vi det att hända?

Möt Västsvenska Handelskammarens experter inom digital transformation. Under en eftermiddag tar vi dig med på digitaliseringens olika utmaningar. 

  • Vad är digitalisering och vad medför den för möjligheter och utmaningar?
  • Hur kan digitaliseringen skapa mervärde för din verksamhet?
  • Vad är de digitala drivkrafterna?
  • Hur kommer den digitala transformationen att påverka ditt företag och din roll?

Detta är några av frågeställningarna som vi tittar närmare på under denna introduktionskurs i digital transformation. Du får också en god insikt i hur Västsvenska Handelskammaren och vårt nätverk kan stötta ditt företags digitala transformation.

Kursen riktar sig till

Kursen riktar sig till dig som vd eller i ledande position på små och medelstora företag som vill förstå innebörden av digitalisering och digital transformation.

Du får en introduktion till

  • Den digitala transformationens olika stadier
  • Nya affärsmodeller
  • Ledarskap och styrmekanismer
  • Kultur och kompetensutveckling
  • Digitala tekniker och dess möjligheter

Upplägg

En genomgång av kritiska områden för en lyckad digital transformation. Halvdagen avslutas med diskussion och frågestund.

Föreläsare

Martin Börjesson, Futuramb

Martin är en kreativ analytiker, strateg och futurist med en bakgrund i filosofi och IT. Han drivs av att förstå och förklara hur världen förändras. Och att hjälpa organisationer att få syn på och möta framtiden.

Bra att veta

Bokningen är bindande, men platsen kan överlåtas. Begränsat antal kursdeltagare.

Som anställd på ett medlemsföretag får du ett lägre kurspris. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av vår sökfunktion.

Frågor om kursen

Kontakta kursansvarig Jaana Horal.

Läs mer om innehållet

Digitaliseringen förändrar vår värld både inifrån och utifrån. Den digitala transformationen innebär nya enorma möjligheter men också en hel del utmaningar på vägen som företagen och medarbetarna behöver navigera sig igenom.

AI, blockkedjor, Internet-of-things och Industri 4.0 är exempel på begrepp som beskriver den digitala tekniken och dess nya tillämpningssätt för att skapa och leverera värde.

Företag uppbyggda runt digital teknik och som frodas i en digitaliserad omgivning har andra drivkrafter och fungerar enligt andra principer.

Traditionella företag behöver förstå, bedöma, möta och genomgå en transformation för att kunna utvecklas i en allt mer digitaliserad värld.

Utvärdering och reflektioner av dagens övning. Hur kan Västsvenska Handelskammaren hjälpa er vidare och lotsa deltagande företag rätt på deras digitala transformationsresa.

Kursen äger rum på Västsvenska Handelskammaren

Var:
Parkgatan 49, Göteborg

Ja, jag vill boka min platsLäs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.