FULLSATT

Ladda ner kalenderhändelse

Västsveriges styrelse-AW

Det som pågår i styrelserummet påverkar oss alla - ägare, medarbetare, kund och leverantör.

I en alltmer komplex och snabbrörlig omvärld ökar kraven på styrelsen att jobba löpande med strategisk utveckling, bredda omvärldsperspektivet och vässa styrelsearbetet.

Syftet med Västsveriges Styrelse-AW är att skapa en arena för aktuella och tongivande styrelsefrågor samt skapa möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyte.

Tillsammans inspirerar och moderniserar vi synen på styrelsearbetet.

Kvällen kommer innehålla:

 1. Resan från ägarlett till ägarstyrt bolag - Malin Persson, utsedd till Sveriges mäktigaste styrelseproffs 2018
 2. Hur man blir framgångsrik med rätt kunskapsförsörjning i relation till mångfald - Eva Halvarsson, VD Andra AP-fonden
 3. Hur styrelser kan använda och nyttja AI i sitt arbete - Robin Teigland, Professor på Chalmers Universitet där hon forskar inom AI i styrelsearbete

Kontakta vår eventkoordinator Pernilla Sterner.

Kvällens program

  • Resan till ägarstyrt

   Malin Persson ger sitt perspektiv på vad en professionell styrelse kan betyda för ett bolag som vill gå från ägarlett till ägarstyrt. Vilken skillnad kan vi i styrelsen göra och vad säger Malins erfarenhet om framgångsfaktorer och fallgropar i styrelsearbetet?
    
   Malin Persson är styrelseproffs sedan tre år tillbaka och utnämnd till en av Sveriges tyngsta kvinnliga styrelseprofiler. Hon har också en gedigen operativ bakgrund inom Volvokoncernen i närmare 20 år, SKF, ASG, Sveriges Tekniska Attachéer och Chalmers ägarstiftelse. Nuvarande styrelseuppdrag är bl. a. Evry, Mekonomen och Hexatronic.

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Bättre styrelser med mångfald - myt eller mervärde?

   Eva Halvarsson ger sin syn på hur hon ser på styrelsearbete idag och i framtiden samt hur hon framgångsrikt med rätt kunskapsförsörjning skapat mångfald och rätt kompetens i många styrelserum.
    
   Eva Halvarsson är vd för Andra AP-fonden och har varit verksam som styrelseledamot i bl.a. SJ, Green Cargo, Göteborgs Universitet och Kollegiet för Svensk bolagsstyrning. Nuvarande styrelseuppdrag är bl.a. Vasakronan, UN-PRI (the United Nation´s Principles for responsible Investments) och Kungliga Operan.

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • AI i Styrelsen: Utmaningar och möjligheter

   Robin Teigland föreläser om hur styrelser kan använda och nyttja Artificiell Intelligens i sitt arbete. Hon presenterar de första resultaten från forskningsprojektet 4boards.ai som fokuserar på hur styrelser använder AI för innovations- och hållbarhetsarbete.
    
   Robin Teigland är Professor i Management of Digitalization and Strategy vid Chalmers Universitet. Robin blev utsedd av Veckans Affärer 2017 och 2018 som en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor i teknologi. Robin var tidigare Professor vid Handelshögskolan i Stockholm, där hon även satt i styrelsen.

   Visa mer Fill 1 Copy 2
  • Paneldebatt och diskussion

   Moderatorn Sophie Persson, som har lång erfarenhet inom styrelseområdet, kommer att leda en paneldebatt med kvällens alla talare; Malin Persson, Eva Halvarsson och Robin Teigland.
    
   Sophie Persson är professionell styrelseledamot sedan tio år, föreläser i ämnet och konsulterar ägare och styrelser i kritiska faser som generationsskifte, börsnotering, exit eller försäljning. Hon bistår även vid etablering av professionellt värdeskapande styrelsearbete.

   Visa mer Fill 1 Copy 2
 
Arrangörer web.jpg
Hantering av dina personuppgifter

Den personliga integriteten är viktig för oss på Handelskammaren och vi ansvarar för den personliga informationen som du delar med oss. Notera att dina uppgifter lagras i vårt kundregister och namn kan komma att delas till tredje part. Med tredje part menas övriga deltagare, talare och utställare.

I vår integritetspolicy finner du information kring hur vi behandlar dina personuppgifter enligt nya dataskyddsförordningen, GDPR.

Läs vår integritetspolicy