Detta är ett webbinar,
Online
Till anmälan Ladda ner kalenderhändelse

EU-valets påverkan på svenska företag

Den 9 juni är det EU-val i Sverige. Då har vi chansen att välja vem som ska representera oss i Europaparlamentet de kommande fem åren. Men varför är det viktigt?

Ett exportland som Sverige är helt beroende av vår omvärld. Sverige är litet till ytan och befolkningen men här finns stora globala företag. För att fortsätta ha konkurrenskraftiga företag som genererar jobb och bidrar till ekonomisk stabilitet krävs kompetensförsörjning, energiförsörjning, möjligheter till internationell handel. Inbakat i alla dessa utmaningar ligger naturligtvis också den gröna omställningen.

Varför är EU-valet viktigt? Möt företagsledarna som berättar utifrån sina organisationer. Få en inblick i väljarnas beteende och valets betydelse från en valforskare. Lyssna till en EU-parlamentariker som förklarar hur arbetet som svensk representant ser ut.

PÅ SCEN

Lisa Ekelund, CFO Saab Surveillance
Zlatko Rihter, vd Mölnlycke Health Care
Alexandra Hagen, vd White arkitekter
Jörgen Warborn (M), EU-parlamentariker i handelsutskottet
Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap med särskild inriktning mot valforskning, Göteborgs universitet
Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren

 

FRÅGOR?

Kontakta vår kollega Linnea Werlid.

Detta är ett webbinar

Var:
Online

JA, JAG VILL BOKA MIN PLATS
Dina personuppgifter kommer att delas till tredje part och kommer endast att hanteras för att genomföra detta seminariet.  Läs mer om våra allmänna villkor och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.