Svensk Gymnasielärling – ett exempel på vårt lobbyarbete

Från skolbänk till arbetsbänk

Det västsvenska näringslivet är i akut behov av yrkesutbildade medarbetare. 2017 startade vi Svensk Gymnasielärling som gör det möjligt för företag att anställa gymnasielärlingar. På tre år gick antalet anställda elever från 40 till 370 och involverar samtliga 12 yrkesprogram.

På Västsvenska Handelskammaren arbetar vi dagligen med att stärka det västsvenska näringslivets konkurrenskraft. Det gör vi bland annat genom att initiera projekt och driva lobbyarbete kring frågor för företagens framgång. Svensk Gymnasielärling är ett av de projekt som vi driver för att hjälpa företag att hitta de medarbetare de behöver. Här kan du läsa om resan från starten fram till idag.

Vill ert företag engagera er?

Vill ni ha chansen att hitta en ung, engagerad medarbetare som kan utvecklas tillsammans med ert företag? Idag finns lärlingsutbildningar inom alla 12 yrkesprogrammen på gymnasiet. Kontakta Rasmus Flick, projektutvecklare på Svensk Gymnasielärling, så berättar han mer.

FRÅN ORD TILL HANDLING

Vi driver flera initiativ och samarbeten där näringsliv, kommun och region går samman för att skapa ett bättre samhälle, och ett starkare Västsverige.

VÅRA INITIATIV

  • I Mathivation lär elever andra elever matematik. Projektet vänder sig till grund- och gymnasieelever, och har lett till att fler går ut med fullständiga betyg och vidare studier.

  • Genom lärlingsanställda elever utbildar företag i samarbete med skolan sina blivande medarbetare. Det startade med gymnasieskolans yrkesprogram, men finns nu även för vuxna.

  • Vi vill att Göteborg och Västsverige ska vara huvudvalet när Sveriges studenter funderar över var de ska göra sin framtida karriär. Därför skapade vi Next Stop Gothenburg.

  • Västsverige behöver vara med och konkurrera om den bästa kompetensen. Med Move to Gothenburg jobbar vi för att attraherar internationell arbetskraft till vår region.

Här hittar du oss i Göteborg

Var:
Parkgatan 49, Göteborg