Handelskammaren kommenterar Löfvens nya regering

Handel och export är en grundförutsättning för det västsvenska näringslivet. Det är med glädje vi välkomnar tillsättningen av Ann Linde som handelsminister. Handelsfrågan saknades tidigare när de lades i Näringsdepartementet, utanför statsrådscirkeln.

Handelskammaren hade gärna sett fler västsvenska statsråd

 - Löfven borde tagit möjligheten att se över den västsvenska representationen i regeringen, men det missade han. När en sjättedel av befolkningen bor i Västsverige borde det vara åtminstone tre till fyra västsvenska statsråd. Men trots det så ser vi nu framemot ett fortsatt samarbete med infrastrukturminister Anna Johansson om en av våra viktigaste näringlivsfrågor.
Det säger Stefan Gustavsson, näringspolitisk chef på Västsvenska Handelskammaren i en kommentar till den regeringsombildning som Stefan Löfven presenterade nyligen. I regeringen finns bara ett statsråd med sin politiska bas i Västsverige.

 - För oss som vill påverka och skapa opinion är det alltid enklare att samtala om statsråden redan har förståelse för de västsvenska förutsättningarna. Nu börjar vårt arbete bygga relationer med de nya statsråden och Ann Linde som handelsminister kommer att bli en viktig samtalspart.