Fyra trender inom konferensvärlden

Influenser och trender när det gäller möten och konferenser uppdateras ständigt och i takt med trender i övriga samhället och näringslivet. Pernilla Johansen är Västsvenska Handelskammarens egna mötes- och konferensproffs och välkomnar mötesgäster dagligen. Här listar hon de hetaste mötestrenderna just nu.

Pernilla Johansen är Handelskammarens konferens/event-chef. Hon har gedigen erfarenhet från servicebranschen med ansvarsroller inom allt från konferens och hotell, event och underhållning till marknadsföring och logistik - både utomlands och i Sverige.

1. Mötesbokarna är öppna för nya idéer

”Även om kunderna har strukturen för mötet klart för sig är de mer öppna för nya influenser nu än tidigare. Det kan handla om allt från ny möblering och lokaler, till teknik, musik och tilltugg.”

2. Hemma hos-känsla

”En röd tråd som går genom alla som inreder för möten och konferens just nu är det loungemysiga och hembonade. Här vill man ha de uppsluppna och avslappnade miljöerna med soffor, växter och mycket textilier. De stela mötenas tid är förbi.”

3. Hållbart och ekologiskt

”Ekologiska alternativ när det gäller lunch och fika, med hållbara förpacknings- och transportlösningar blir mer och mer attraktivt som erbjudande. Här märks också hälsotrenden av – fler och fler väljer hälsosamma mellanmål som fruktsallad med keso, juiceshot eller smoothies istället för bullar till kaffet.”

4. Minglet och nätverkandet i fokus

”Att få folk att träffas och nätverka är numera ett självklart huvudsyfte för möten. Det sätter större krav på lokalerna – att möbleringen underlättar för samtal och att det finns större ytor där man får möjlighet att cirkulera och knyta kontakter med fler. Vi jobbar exempelvis med att sätta mat och dryck på olika platser i lokalen så att nätverkandet kommer naturligt.”

… Men ständigt trendigt är det efterlängtade kaffet

”Kaffe fortsätter vara en oumbärlig del av ett lyckat möte. De kunder som från början inte tänkt ha det är i efterhand väldigt tacksamma att det finns tillgängligt. Vissa lockas av nya kaffeblandningar och spännande rostningar med skummad mjölk till, andra vill fortfarande ha det klassiska svarta bryggkaffet.”

Du vet väl om att du som medlem kan hålla ditt möte i Handelskammarens lokaler till ett mycket förmånligt pris? På Parkgatan 49 i Göteborg, centralt och nära kommunikationer, finns möjlighet från det lilla intima mötet till det stora seminariet med 150 inbjudna.


Möts hos oss