Årets drakplåster

Ett fullsatt Draknäste inleddes med kloka ord från juryn.

Patrik Andersson, vd på Business Region Göteborg, pratade om Göteborgs glödheta tillväxt:

”Vi har en tillväxt på 5-6 procent. Marknaden är starkt drivet av FoU. CEVT och BREAS är exempel på företag som lockas till de intressanta miljöer och den kompetens som finns i Göteborg” berättade han.

Palle Stenberg från Nudie Jeans kontrade med att säga att ”idag finns bara en marknad och den är global. För att lyckas på en global marknad gäller det att hitta sin specifika nisch och fokusera på den.”

Tillsammans med Magnus Lenngren på Collector bank, Sara Wallin på Almi Väst och Magnus Emilsson på Visit Tech Group satte de kvällens pitchande företag under lupp; Parakey, Antaros Medical, Videquus och The World of Shoes.

Vinnaren blev Videquus med sin lösning som mäter hästars rörelsemönster och larmar hästägaren om någonting är på tok. Videquus vann äran och fick juryns förtroende för att en internationell etablering är möjlig. Just nu söker företaget två miljoner för marknadsföring och exploatering.

AFFÄRSÄNGLAR |

SARA WALLIN, Vd Almi Väst
MAGNUS EMILSSON, Grundare & Vd Visit Technology Group
PALLE STENBERG, Grundare Nudie Jeans Co.
LENA APLER, Grundare & koncernchef Collector Bank
PATRIK ANDERSSON, Vd Business Region Göteborg AB

PITCHANDE FÖRETAG |

Antaros pharmaceuticals
Parakey
Videquus
T.W.O.S - The world of shoes

Och vinnarna är... Videquus. Grattis!
Antaros.
T.W.O.S - The world of shoes
Parakey.
Våra affärsänglar.

Västsvenska Handelskammaren företräder över 2800 medlemsföretag genom att påverka politiska beslut inom fem områden som våra medlemsföretag upplever är viktigast för ett företags framgång. Dessa är industripolitik, infrastruktur, kompetensförsörjning, lokalt företagsklimat och stadsutveckling.

Läs mer om medlemskap